Cafea turceasca fin macinata 100 g Sebahat

Cafea turceasca fin macinata 100 g Sebahat

82 vizualizari

10,85 lei

Cuvantul cafea provine din arabescul ‘kahva’ și trece în limba turca sub denumirea de ‘kahve’, iar comerciantii olandezi denumesc aceasta bautura ‘koffie’ unde raspandesc acest termen in intreaga lume.

Cafeaua turceasca a fost adaugata pe lista patrimoniului cultural de UNESCO de acum cativa ani.

Sarbatorim pe data de 5 decembrie, aniversarea deciziei UNESCO, ca Ziua Mondiala a Cafelei Turcesti.

Disponibilitate:In stoc

blank

10,85 lei

Disponibilitate:In stoc

Cumpărând acest produs acumulezi 11 Credite SmartSell!
Adauga in cos
SKU: EPIH-101010 Categorii:

Descrierea produsului

Cafeaua turceasca nu este o bautura care se bea la nimereala, ci este o bautura rituala. De obicei, se consuma dupa masa. In zilele speciale oaspetii sunt serviti neaparat cu cafea. Totodata se sugereaza ca apa servita langa cafea face parte din acest ritual de ospitalitate. Se spune ca, atunci cand oaspetelui i-a fost servita cafea cu apa, iar oaspetele daca a servit mai intai cafeaua acesta este satul, iar daca a servit mai intai apa acestuia ii este foame. Pentru oaspetii care consumau mai intai apa se pregatea masa. Insa cu toate acestea, desigur, motivul principal pentru care se incepea consumarea cafelei prin bautul apei era curatarea limbii si a gatului de alimentele si lichidele consumate inainte, oferind posibilitatea unei savurari mai bune a cafelei. Datorita tehnicii de pregatit cafeaua turceasca are caracteristici care o deosebesc de celelalte cafele. Deoarece zatul se lasa la fundul ibricului singur, cafeaua turceasca este singura cafea din intreaga lume care se serveste fara sa se strecoare zatul. In plus, spuma cafelei turcesti nu creeaza doar eleganta in prezentare. In acelasi timp, spuma formeaza un strat pe cafea, permitand cafelei sa ramana calda mai mult timp. Adica cu cat spuma este mai densa, cu atat cafeaua va ramane calda mai mult timp. Intrucat ceasca de cafea turceasca este subtire si mica, cafeaua se raceste mai greu. Cafeaua turceasca este recunoscuta pentru modul in care este preparata. Aceasta se face intr-un ibric, iar zaharul se adauga in timpul prepararii, nu dupa. Nu se pune niciodata frisca sau lapte! Cafeaua este intotdeauna servita in cesti. Ingrediente: cafea macinata. Contine: cafeina 2% max. Cantitate: 100 g. 1 ceasca cu apa 1 lingura de cafea 1 8 lingurita de cardamom macinat zahar (optional) Modul de preparare: Intr-un ibric, puneti la foc apa si zaharul. Cand apa fierbe, inlaturati ibricul de pe aragaz si adaugati cafeaua si cardamom. Puneti din nou la foc ibricul si lasati la fiert, apoi inlaturati de pe aragaz in momentul in care cafeaua face spuma. Repetati procesul, dupa care turnati intr-o ceasca si lasati cateva minute pentru a se decanta. Savurati cu placere!

Brand

Recenzii

Nu exista recenzii pana acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Cafea turceasca fin macinata 100 g Sebahat”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SUS