Descrierea produsului
Diesel Farm by Renzo Rosso
Filozofia: “În viața mea am cultivat întotdeauna. Pasiuni, vise, dorințe. Fără să uit vreodată pământul, pământul meu.“
Teritoriu:
” Suntem în provincia superioară Vicenza, la 300 m deasupra nivelului mării. 100 de hectare deluroase traversate de o anumită intersecție de vânturi, propice pentru o cultură unică și de calitate, cea care suflă din Marea Adriatică și cea care coboară din Prelate. În zbor, 55 km ne separă de mare și 55 de munți, 5 sunt dealurile pe care se extinde Ferma Diesel și 5 este numărul meu magic; mi-a adus întotdeauna noroc. Am smuls acest pământ dintr-un destin care voia să fie acoperit cu beton, iar astăzi, pe lângă faptul că ne oferă fructe bune, pajiștile sale primesc vaci, capre, oi, cai și găini, dar și mistreți, căprioare, veverițe și păsările, inclusiv șoimul, s-au întors pentru a repopula dealurile noastre.”
Cum a apărut:
”Doresc să ofer, prin Diesel Farm, un vin de calitate care să conțină secretele unui atelier artizant: de la metoda de cultivare și recoltare până la cea de vinificație. Am vrut sa folosesc, ca și in atelierul meu de modă, aceași atenție pentru detalii și lucrări manuale pricepute.”
——————————–
Netezimea mătăsoasă creată de climatul blând al poalelor Alpine și de un proces meticol de vinificație care respectă singura forță omniprezentă: gravitația.
Premii
Robert Parker – 92/100 – Vintageg 2013
Guida Veronelli 2020 – 93/100 (Three Stars) – Vintage 2015
Viticultură
Climă: Mediterană rece – Prealpină Breezy – variații semnificative de temperatură în august-septembrie
Soluri: marnă calcaroasă
Mediu: Deluros, altitudine 350mslm
Podgorii: v Guyot pe o singură față, plantat în 2001, densitate 5000/8000 viță de vie / hectar, randament 0,6 kg / viță de vie
Soi: Pinot Noir
Conducere: certificat organic
Muncă: 700 h / ha an de lucru manual
Recoltare: Manual în cutie perforată
Oenologie
Pasare: struguri selectați manual, decojire mecanică a boabelor întregi, fără zdrobire
Macerare: Se răcește fructele întregi timp de 3 zile înainte de a inocula drojdiile selectate
Fermentare: Termocontrolată cu perforare manuală
Îmbătrânire: în butoaie de stejar al doilea și al treilea pasaj timp de 12 luni
Cadrul analitic: 12,5% vol. – 0 g / l zaharuri reziduale – 5 g / l aciditate fixă
Prima recoltă: 2003
Productie: 1500 sticle de 75cl
Partajare
Denumire: DOC Breganze
Aspect: Roșu rubiniu deschis, strălucitor
Buchet: floral, elegant și picant
Gust: moale, armonios și învelitor
Asociere culinară: mâncăruri simple și creative
Service: Sticlă la 14 ° C în pahare mari cu tijă lungă
Brand | |
---|---|
Ani vechime | |
Miros |
Recenzii
Nu exista recenzii pana acum.