Descrierea produsului
1. CARACTERISTICI FIZICO-CHIMICE: Sulfat de calciu CaSO 4 2H 2 O min. 98% Sulfat, SO3 40-45% Oxid de calciu, CaO 30-33% Umiditate 3% Reactivitate 80% Granule rotunde 3-6 mm 90% Culoare alb-verzuie Duritate mica 2. SCOPUL UTILIZARII: Sulfatul de calciu poate fi utilizat pentru: – SCADEREA pH-ului solului alcalin. – CRESTEREA aciditatii solului. – Sursa de calciu si SULF naturale, mezoelemente esentiale, carenta de calciu si sau SULF – DESALINIZAREA, DESARATURAREA SOLURILOR. – Ajuta la solubilizarea potasiului (K), iar prin sulf (S) contribuie la formarea proteinelor din plante. – Se recomanda in special la plante leguminoase de nutret: trifoi alb si rosu, lucerna, mazare, bob, soia, lupin, mazariche, latir, seradela, ghizdei, fasolita, bob, sulfina, sparceta. Trifoiul produce +10% masa verde dupa admnistrarea de sulfat de calciu. 3. DOZARE SI APLICARE: Utilizati doza in functie de analizele solului si recomandarile specialistilor, planta, soi, etc. Doza de sulfat de calciu se calculeaza in raport cu textura solului, gradul de saturatie cu sodiu si continutul in sodiu schimbabil din sol, intre 2-12 tone ha. LEGUMINOASE DE NUTRET: 300-500 KG ha. In cazul solurilor saraturate, efectele amendarii apar dupa 2-3 ani, efect maxim in anul 6. Doza este de 1,5-10 tone ha, aplicat sub aratura de toamna. Prin aplicarea gunoiului de grajd, efectul este superior. 4. COMPATIBILITATI INCOMPATIBILITATI: Amendament ecologic, permis in agricultura ecologica. A nu se utiliza la soluri sarate ce contin carbonati! AMBALAT LA BIG BAG!
EAN |
---|
Recenzii
Nu există recenzii până acum.