Descrierea produsului
Diesel Farm by Renzo Rosso
Filozofia: “În viața mea am cultivat întotdeauna. Pasiuni, vise, dorințe. Fără să uit vreodată pământul, pământul meu.“
Teritoriu:
” Suntem în provincia superioară Vicenza, la 300 m deasupra nivelului mării. 100 de hectare deluroase traversate de o anumită intersecție de vânturi, propice pentru o cultură unică și de calitate, cea care suflă din Marea Adriatică și cea care coboară din Prelate. În zbor, 55 km ne separă de mare și 55 de munți, 5 sunt dealurile pe care se extinde Ferma Diesel și 5 este numărul meu magic; mi-a adus întotdeauna noroc. Am smuls acest pământ dintr-un destin care voia să fie acoperit cu beton, iar astăzi, pe lângă faptul că ne oferă fructe bune, pajiștile sale primesc vaci, capre, oi, cai și găini, dar și mistreți, căprioare, veverițe și păsările, inclusiv șoimul, s-au întors pentru a repopula dealurile noastre.”
Cum a apărut:
”Doresc să ofer, prin Diesel Farm, un vin de calitate care să conțină secretele unui atelier artizant: de la metoda de cultivare și recoltare până la cea de vinificație. Am vrut sa folosesc, ca și in atelierul meu de modă, aceași atenție pentru detalii și lucrări manuale pricepute.”
——————————–
Frumusețea de a împărtăși momente speciale din viață. Cuvée de Chardonnay și Pinot Noir ca imn al ospitalității și al afecțiunii.
Viticultură
Clima: Mediterană rece – Prealpină ventilată – Variații importante de temperatură în august-septembrie
Soluri: marnă calcaroasă și feretti pe gresie
Mediu: Deluros, altitudine 300mslm
Podgorii: Guyot pe o singură față, plantat în 2001, densitate 5000 plante / hectar
Soi: 50% Chardonnay, 50% Pinot Nero
Conducere: certificat organic
Muncă: 700 h / ha an de lucru manual
Recoltare: Manual în cutie perforată
Oenologie
Pasare: Selectarea strugurilor și presarea moale a întregului strugure cu fracționarea musturilor
Fermentare: termocontrolată
Îmbătrânire: în lemn pentru iarnă
Proiect: a patra semilună a primăverii
Degustare: După 24 de luni în stive
Dozare: Pas dosé: 0gr / lt; Brut Nature: 3gr / lt; Roz: 9gr / lt
Cadrul analitic: 12,5% vol. – 6g / l aciditate fixă
Prima recoltă: 2010
Producție: 1000 Magnum și 1330 Sticle
Partajare
Aspect: auriu strălucitor cu efervescență fină și cremoasă
Aroma: Parfum de pere și orz prăjit, păpădie, cretă și grapefruit
Gust: Mineral și intens, încordat și uscat
Asociere culinară: Extrem de versatil, de la aperitive la recepții pentru toate mesele
Service: Sticlă la 6 ° C în pahare cu tijă lungă
Recenzii
Nu există recenzii până acum.