Product Description
Spirulina PULBERE organica, 250g – Obio
Ce este spirulina?
Spirulina plantensis este o alga verde-albastruie. Forma ei de existenta are la radacini cele mai primitive forme de viata de pe planeta. Reprezinta un aliment complet si un supliment alimentar complet. Spirulina este folosita de secole pentru nutrientii din compozitia sa si pentru marea ei calitate, aceea de a sustine viata. Astazi spirulina se cultiva organic pe scara din ce in ce mai larga, si este recunoscuta pe plan mondial pentru beneficiile sale ca si aliment.
Spirulina pulbere contine oligoelemente si minerale esentiale, care sunt asimilate in mod usor si natural de catre organismul uman.
Pe langa faptul ca este o sursa vegetariana de proteine si vitamina B12, alte componente nutritionale majore se regasesc in spirulina pulbere: acizii grasi esentiali, phycocyanina (aceasta ajuta la asimilarea fierului in organism), clorofila (curata si detoxifica organismul si ajuta la eliminarea metalelor grele), beta-caroten (este prezent in spirulina de 10 ori mai mult decat in morcovi), si antioxidanti.
De mai bine de 30 de ani, spirulina pulbere este numarul unu pentru suplimentarea unui stil de viata vegetarian. Spirulina este o sursa mai bogata in proteine decat carnea de vita sau chiar decat soia.
Ingrediente: 100% spirulina*
*din agricultura ecologica
Valori nutritionale/100g:
Energie: 1484Kj/ 353Kcal
Grasimi: 5.9g din care saturate 3.11g
Carbohidrati: 3g din care zaharuri 0.55g
Proteine: 64g
Fibre: 15g
Saruri: 1.58g
Cantitatea zilnica recomandata este de 5 grame de 3 ori pe zi (1 lingurita are aproximativ 5 grame). Se poate amesteca in apa plata, in bautura preferata, sau presarata pe salate. Nu este recomandat sa o amestecati cu lichide peste 40 de grade, deoarece isi pierde din proprietati.
A se pastra in loc uscat, resigilati punga dupa deschidere (punga este prevazuta cu fermoar).
Alergeni: contine sulfiti. Sulfitii se regasesc in mod natural in microalge (spirulina, chlorella).
Gramaj: 250g
Tara de origine: China
SPIRULINA
Spirulina este promovata ca tratament pentru o gama larga de probleme de metabolism , de sanatate a inimii, inclusiv scaderea în greutate, diabetul zaharat ?i colesterolul ridicat.Se recomanda, de asemenea, Spirulina ca un ajutor pentru diferite afec?iuni mentale ?i emo?ionale, inclusiv anxietate, stres, depresie ?i deficit de aten?ie-hiperactivitate (ADHD).
Spirulina este o microalga de culoare verde-albastrie, una dintre cele mai vechi forme de viata de pe Pamânt.
Caracterizata ca fiind un „superaliment“, spirulina este atât de bogata în nutrienti încât o dieta bazata pe apa si pe aceasta alga poate sa sustina buna functionare a organismului.Spirulina înglobeaza în proportie de 60-70% proteine pure, are toti cei opt aminoacizi esentiali (izoleucina, leucina, lizina, metionina, fenilalanina, treonina, triptofanul si valina) care pot sa mentina o stare de sanatate optima.
Printre ceilalti nutrienti valorosi pe care îi contine se numara: acid gama-linoleic, care reduce colesterolul rau LDL (lipoproteine de joasa densitate si previne aparitia bolilor de cardiovasculare), ficocianina(substanta care inhiba formarea cancerului de colon), un nivel mare de beta-caroten depasind morcovii si spanacul, acid arahidonic, vitamina B12, fier, clorofila si acizi nucleici ARN si ADN.Pe lânga vitamina B12, spirulina mai contine vitaminele D, E, K, calciu, crom, cupru, iod, magneziu, fosfor, potasiu, seleniu si zinc.
Este folosita ca supliment in scopul de a aduce aport important de proteine, vitamine si minerale,antidot impotriva otravirii cu Arsenic( prin continutul mare de clorofila), in lupta impotriva alergiilor( cele de la nivelul nasului), ajuta la reglarea presiunii arteriale , controleaza colesterolul rau, stimuleaza imunitatea,imbunatateste memoria si performanta , antioxidant puternic,are proprietati antiinflamatori, eficienta impotriva anemiei.
Noua intelegere a geneticii, fiziologiei si proprietatilor biochimice a determinat oamenii de stiinta sa o transfere in regatul bacteriilor ;la început a fost clasificata în genul Arthrospira, dar mai târziu a fost introdusa în genul Spirulina. Exista mai multe specii, dar cele trei – Spirulina platensis, Spirulina maxima ?i Spirulina fusiformis – sunt studiate pe scara larga datorita valorilor lor nutri?ionale ridicate ?i poten?ialelor terapeutice, potrivit autorilor studiului.
În afara de suplimente, Administra?ia SUA pentru Alimente ?i Medicamente (FDA) permite producatorilor sa utilizeze Spirulina ca aditiv de culoare în gume, bomboane ?i alte produse alimentare ambalate.
Spirulina se spune ca ajuta la o serie de probleme de sanatate , pentru aceasta este necesara si o sustinere prin studii temeinice .Iata cateva din studiile comunicate in ultimul an :
Spirulina pentru a opri malnutri?ia
Având în vedere profilul sau nutri?ional ridicat, oamenii de ?tiin?a care examineaza malnutri?ia au aratat un interes pentru Spirulina. Mai multe studii au analizat efectele suplimentelor sale în rândul popula?iilor subnutrite, inclusiv femeile gravide anemice ?i copiii din ?arile în curs de dezvoltare cu rate ridicate ale saraciei(potrivit unei revizuiri din 2017 publicata în Jurnalul de Cercetari Medicale Interna?ionale)
In urma studiului s-a observat o îmbunata?ire semnificativa a câ?tigului în greutate ?i în înal?ime, a nivelului feritinei ?i a fierului ?i a volumului de hemoglobina fata de cei ce au primit suplimente regulate doar de vitamine ?i minerale.
Un studiu realizat în anul 2015, publicat de Nutrition Journal, avand ca subiect persoane HIV–pozitive subnutrite din Camerun, a înregistrat rezultate pozitive similare, La participan?ii care primesc Spirulina, celulele sistemului imunitar care sunt mult reduse prin HIV au crescut, la fel ca nivelurile de hemoglobina.
Site-ul JSW Energy raporteaza o reducere cu 46% a cazurilor de malnutri?ie în rândul copiilor de vârsta mica, al femeilor însarcinate ?i al mamelor care alapteaza, iar studiile ?tiin?ifice sunt în curs de desfa?urare pentru a în?elege mai bine efectele acestui program.
Spirulina ca antioxidant
Antioxidan?ii sunt compu?i care ajuta la combaterea daunelor asupra celulelor ?i in special asupra ADN-ului , daune care conduc la cancer, boli de inima ?i alte boli cronice. Organismul face unii antioxidan?i, iar al?ii se gasesc în alimente. In curs sunt cercetari extinse pentru obtinerea de date pozitive pentru acest mecanism protectiv.
Antioxidantele pot ajuta sportivii sa se recupereze de la stresul oxidativ indus de exercitii fizice care contribuie la oboseala musculara – si Spirulina se intampla sa contina mai multi compusi dovediti a avea proprietati antioxidante, inclusiv compusi fenolici, fitocianine, tocoferol si beta-caroten, potrivit unui studiu publicat in 2010 .
Câteva studii de cercetare privind efectul Spirulinei asupra colesterolului ?i trigliceridelor (sau a efectelor hipolipidemice) au descoperit ca Spirulina este benefica. La sfarsitul studiului, au existat reduceri semnificative ale colesterolului in randul celor care au fost tratati, in conformitate cu rezumatul publicat in Annals of Nutrition and Metabolism.
La sfâr?itul experimentului, nivelurile medii de trigliceride, colesterolul total ?i colesterolul LDL (lipoproteine cu densitate scazuta) poten?ial daunator au scazut.
Doctorii recunosc acum ca boala cardiaca nu este doar o tulburare a colesterolului si a trigliceridelor, ci si o boala inflamatorie cronica spirulina avand efect si in procesul antiinflamator inflamator cat si in scaderea riscului oxidativ.
Studii în desfa?urare privind Spirulina
Studiile medicale sunt in prezent in curs de desfasurare pentru a determina efectul Spirulinei asupra infectiilor virale, vindecarea ranilor si a sistemului imunitar in general.Se cauta dovezi pentru a determina daca suplimentele de Spirulina pot ajuta la digestie sau la scaderea în greutate, trateaza probleme de memorie, anxietate sau depresie. Studiile trebuie sa demonstreze ca Spirulina are efect asupra nivelurilor de energie ?i a cronului
Se recomanda cercetarea sursei de Spirulina in suplimente pentru a se asigura ca acestea sunt cultivate in conditii de siguranta si testate pentru toxine.
De asemenea se recomanda discutii personalizate cu medicii pentru efecte si interferente cu alte terapii.
Spirulina se poate consuma sub forma de pulbere, capsule si trebuie sa fie raw,bio/organica si cu perete spart.
Din retetele incercate de consumatorii produselor raw/vegan
Budinca de chia cu spirulina (1 por?ie)
Ai nevoie de:
240 ml lapte de cocos,2 linguri seminte de chia,1 linguri?a spirulina pudra,1 linguri?a de miere
Topping-uri, la alegere: fructe proaspete sau congelate, nuci, cocos, granola
Toate ingredientele pentru budinca se pun în blender ?i se amesteca pâna se omogenizeaza,amestecul de budinca se toarna intr-un recipient cu capac etans si se lasa la frigider 2-3 ore sau ,mai bine, peste noapte.
Inainte de a consuma produsul ornati-l cu unul din topping-urile sugerate
Recenzii
Nu există recenzii până acum.