Descrierea produsului
Fabricata din fonta
Vasele de gatit din fonta sunt ustensile de bucatarie create cu mai bine de un mileniu in urma, dar bucurandu-se si astazi de aceeasi popularitate ca atunci cand erau folosite pentru pregatirea meselor cu secole bune inaintea noastra. Fonta este unul dintre doar cele doua metale compatibile cu plitele cu inductie. Este de neegalat in retinerea caldurii si chiar in procesul de incalzire in sine.
Poate fi folosita prin expunere la o diversitate de surse de caldura
In cuptorul de acasa, pe aragaz, pe gratar sau la focul de tabara. Tigaia poate fi utilizata cu expunere la diferite surse de caldura, inclusiv plite si cuptoare cu gaz, electrice, cu inductie sau din sticla ceramica. Atunci cand o folositi pe suprafete de sticla, aveti grija sa nu o deplasati prin alunecarea sa pe plita pentru ca exista riscul sa se zgarie suprafata. Fonta asezonata din productie poate fi, de asemenea, utilizata pe gratar cu carbuni sau la foc in aer liber. Incepeti incalzirea tigarii la o temperatura scazuta si cresteti treptat temperatura pana la un nivel mediu sau ridicat. Dupa ce terminati de gatit, nu uitati niciodata sa luati tigaia de pe plita.
Compania americana Lodge si-a perfectionat procesul de fabricare a vaselor de gatit rezistente, din fonta, in cursul a mai bine de un secol de experienta.
Patina neagra pe care i-o confera tigaii procesul de „asezonare“ din fabrica este, de fapt, ulei vegetal care a fost supus prelucrarii termice dupa ce tigaia a iesit din matrita individuala de nisip. Acest strat de ulei este o aplicare functionala, nu una de simpla cosmetizare.
Tigaia trece agatata prin pulverizatorul electrostatic si prin cuptoarele industriale, fiind supusa arderii la temperaturi foarte ridicate. Acest lucru ii permite uleiului sa patrunda profund in porii fierului, ceea ce genereaza un strat subtire de finisaj. Ca urmare a acestui tratament antiaderent, este posibil sa vedeti un punct de ulei la aparand la capatul de la manerul tigaii. Daca este vizibil, va putea fi indepartat prin frecare cu degetul, lasand in urma un punct maro. Nu va faceti griji, acolo nu este rugina, ci un punct din stratul antiaderent de culoare maro, indicand stadiul de conditionare a lacului. De fapt, aceasta este culoarea fontei supuse acasa acestui proces de „asezonare” prin folosirea sa repetata. Punctul acela maroniu se va face negru dupa mai multe utilizari.
- Stratul antiaderent din fabrica face ca tigaia sa poata fi folosita imediat dupa cumparare.
- Poate fi introdusa in siguranta si in cuptor.
- O puteti folosi pe toate suprafetele de gatit, pe gratare si la focuri de tabara.
- Ideala in sezonul rece, atunci cand gatitul outdoor nu este la fel de accesibil.
- Puteti sota, gati in profunzime, praji sau coace alimentele.
- Este produsa in SUA.
Utilizare si intretinere
- Desi tigaia vine „precondimentata“ pentru a preveni lipirea alimentelor, gatitul da cele mai bune rezultate atunci cand tigaia este pulverizata sau acoperita cu un strat subtire de ulei vegetal inainte de utilizare.
- Dupa gatire, recomandam curatarea sa cu o perie mai aspra de plastic si cu apa calda.
- Nu se recomanda utilizarea detergentului de vase sau a masinii de spalat vase si agentii de curatare pe baza de detergenti nu ar trebui folositi deloc.
- Uscati tigaia cu prosoape de hartie imediat dupa spalare si aplicati cu pensula un strat subtire de ulei cat tigaia inca isi pastreaza caldura de la gatit.
Brand | |
---|---|
EAN | |
Garantie |
Recenzii
Nu exista recenzii pana acum.