Descrierea produsului
INFO: Culturile de vita de vie se bucura de terenuri pietroase si fertile, de natura aluvionala, din campia inalta a zonei Treviso, de-a lungul raului Piave. Este obtinut din struguri culesi in a 2-a decada a lunii septembrie. Mustul rezultat din presarea lejera a strugurilor este imediat separat de pielita acestora, clarifiat si lasat sa fermenteze la 17º C, cu adaos de drojdii selectionate. Se aplica metoda Charmat pentru vinuri spumante, dupa care se stabilizeaza la rece si se filtreaza inainte de imbuteliere. Este obtinut din struguri din soiul Glera 85% si alte soiuri 15%. Glera este un soi de struguri albi, special, din care se obtine Prosecco. Produce struguri mari si lungi, cu boabe galben aurii. Glera este un soi de vita de vie cultivat inca din epoca romana, in localitatea Prosecco din Trieste. De aici si numele acestui vin celebru, concurentul principal al champagne-i franceze.Un Prosecco trebuie sa contina minimum 85% struguri Glera, restul de 15% putand fi un amestec de soiuri: Verdiso, Perera, Biancheta, Pinot sau Chardonnay. Regula este ca nu se pot produce mai mult de 135 de litri de Prosecco, la un hectar de cultura. In unele cazuri, precum Prosecco Superiore di Cartizze, chiar 120 de litri la hectar.
ALERGENI: contine sulfiti.
CANTITATE: 750ml.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.