Otet balsamic de Modena GOLD 250ml Due Vittorie – I.G.P.
52,32 lei
Corpul sau dulce se asociaza armonios cu aciditatea, in timp ce densitatea si parfumul sau contribuie la o experienta senzoriala completa, extrem de satisfacatoare.
Postgustul de visina inchide aroma, amintindu-ne de nesfarsitele combinatii ale condimentului, pentru a fi servite cu orice ocazie.
Sugestii de folosire: salate cu fructe de mare, Parmigiano Reggiano, crustacee, peste prajit, salate de fructe, deserturi si inghetata.
Nu contine coloranti, conservanti sau alergeni. Nu contine gluten. Fara adaos de caramel. Densitate: 1.33.
Availability: In stoc
Product Description
Otetul balsamic traditional de Modena este obtinut prin gatirea mustului din struguri care cresc in zona Modena, si anume: Trebbiano, Lambrusco, Spergola sau Berzemino. Se incepe cu presarea strugurilor, iar apoi mustul astfel obtinut se fierbe la foc mic si in aer liber in cazane speciale pana ajunge la o concentratie care variaza de la 30 la 50%. Odata fermentat si acetificat, produsul incepe procesul de , žmaturare, si invechire, de obicei in baterii (set de butoaie, de obicei 5 sau 7, care pleaca de la butoiul mai mare , žbadessa, , pana la cel mai mic care contine produsul mai , žpretios, ) si sufera o concentrare continua, din cauza pierderii volumului apos prin evaporare. Partea evaporata a butoiului mai mic este umpluta an de an cu produsul continut in cel mai apropiat butoi din amonte (asa-numitul , žreumplere, ) si asa mai departe pana la butoiul mai mare care este umplut cu produs proaspat. Otetul balsamic de Modena IGP se obtine prin adaugarea de otet invechit si otet de vin la mustul de struguri fiert si lasat in butoaie de lemn pentru maturare. Rafinamentul variaza de la o perioada minima de 2 luni la trei ani (si mai mult), perioada dupa care otetul poate purta pe eticheta cuvantul , žinvechit, . Dens, corpolent, obtinut dupa procedee transmise de-a lungul secolelor, Due Vittorie Oro isi petrece o mare parte din viata in cuve de stejar, lucru care faciliteaza eliberarea taninurilor si absorbtia esentelor lemnoase. Inainte de imbuteliere, Otetul Balsamic este testat riguros in laborator, ceea ce asigura respectarea reglementarilor in vigoare si calitate inalta. Structura zaharoasa a Due Vittorie Oro este asociata armonios cu gradul de aciditate, in timp ce densitatea si parfumul contribuie la finalizarea demersului senzorial, care este extrem de satisfacator. Postgustul de visine culmineaza degustarea, amintindu-ne de miile de combinatii fericite ale dressingului, de servit cu orice ocazie. Caracteristici senzoriale: Aspect: Aspect dens, limpede si luminos, culoare maro intens Miros: Miros persistent, intens si delicat, acetic placut cu note lemnoase usoare Gust: Gust dulce-acrisor, echilibrat, persistent si placut Ingrediente: must de struguri fiert 80%si otet de vin 20%. Nu contine coloranti, conservanti sau alergeni. Fara adaos de caramel. Nu contine gluten. Densitate: 1.33. Informatii nutritionale la 100ml : valoare energetica 331 kcal 1409 kj, Grasimi 0g din care saturate 0g, Carbohidrati 77g din care zaharuri 77g, Proteine 1,3g, Sare 0,04g. Va prezentam mai jos cateva retete care va pot ajuta sa gasiti gustul perfect pentru preparatul preferat. Pofta buna!
Brand |
---|
Recenzii
Nu exista recenzii pana acum.