Descrierea produsului
Sambuca este un lichior dulce pe bază de anason stelat (Illicium Verum). Face parte din categoria lichiorurilor răcoritoare de origine mediteraneană, printre care se numără: pastisul francez, grecul Ouzo, anisul spaniol, turcismul Raki și estul vecin Arak.
Diferența față de lichiorul Anice sau Mistrà se datorează prezenței zahărului. De fapt, conform reg. CEE 110/2008, Sambuca trebuie să conțină cel puțin 350g. de zahăr pe litru și trebuie să aibă un conținut minim de alcool de 38%. Vol.
La Distileria Poli, Sambuca a fost produsă din perioada postbelică până la mijlocul anilor '80.
Elixirul Sambuca Poli este incolor, cu o aromă intensă de anason, dens, mătăsos și deosebit de dulce în gură.
Se poate servi: simplu, on the rocks – cu gheata, cu boabe de cafea, drept corecți pentru cafea, flambata sau în cocktailuri.
De asemenea, vă sugerăm să-l încercați ca „rasentin”, un ritual plăcut care constă în „rasentare” (clătiți în limba venețiană) ceașca cu câteva picături de Sambuca după un espresso bun.
Brand |
---|
Recenzii
Nu există recenzii până acum.